Bangunan baru tingkat imej LPP

Bangunan baru tingkat imej LPP

Bangunan baru tingkat imej LPP

Bangunan baru tingkat imej LPP
SINAR HARIAN

 

KUALA LUMPUR – Selepas empat dekad beroperasi, Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP) bakal menuju era gemilang pada 2012, apabila agensi itu berpindah ke bangunan baru bernilai RM45 juta awal tahun depan, kata Pengerusi LPP, Datuk Zainal Dahalan.

Beliau berkata, bangu¬nan¬ baru itu dibina menggantikan ibu pejabat lama LPP di Pusat Damansara, menempatkan bahagian dan unit utama LPPtermasuk dewan serba guna yang akan memberi manfaat kepada lebih 700,000 masyarakat peladang.

Zainal berkata, bangunan baru itu juga dapat meningkatkan imej LPP kerana bangunan lama di Pusat Bandar Damansara tidak lagi bersesuaian, selain tidak mampu menampung jumlah kakitangan dan pelanggan yang semakin bertambah setiap tahun.

"Dengan adanya bangunan baru ini, sudah tentu ia dapat meningkatkan usaha kami dalam menjayakan matlamat LPP iaitu membangun masyarakat peladang serta imej sek¬tor pertanian yang menjadi sektor terpenting dalam Bi¬dang Keberhasilan Utama Negara (NKRA).

"Saya juga berharap setiap warga LPP dapat meningkatkan produktiviti kerja dan sistem penyampaian lebih efisien dan efektif kepada masyarakat, pemegang saham dan ahli Pertubuhan Peladang," katanya selepas Penyerahan Menara LPP oleh Jabatan Kerja Raya (JKR) kepada LPP di Menara LPP, semalam.

Turut hadir, Pengarah Cawangan Kerja Bangunan Am Jabatan Kerja Raya, Datin Hajah Azizah Osman.

Selain meningkatkan imej agensi itu, katanya, bangunan baru itu juga diharap dapat memberi semangat baru kepada kakitangan LPP untuk terus mencapai kejayaan khasnya dalam memacu industri agromakanan negara pada masa depan.

"Kita akan berpindah ke bangunan baru, milik kita. Adalah menjadi harapan saya agar se¬tiap warga LPP dapat mempertingkatkan produktiviti kerja dan sistem penyampaian lebih efisien dan efektif kepada masyarakat awam, pemegang saham dan ahli peladang," katanya.

Beliau turut memberitahu, LPP akan bekerjasama dengan Sirim untuk menda¬patkan Persijilan 5S dalam usaha membentuk persekitaran lebih selesa kepada kakitangan.

"Kami juga dalam cadangan menjadikan landskap di sekitar Menara LPP untuk dilihat lebih menarik dengan aktiviti menanam pokok seperti serai dan halia serta pelbagai jenis herba," katanya.

www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.Kemaskini Terakhir: 01 Jan, 2011